Modern loft | IDwhite

 


Design Office: IDwhite

Location: Kaunas, Lithuania


 

Advertisements

Pascĕre Ciboteca | ZDA – Zupelli Design Arquitettura

 


Description by ZDA – Zupelli Design Arquitettura:

Located in the ‘Isola’ district, in Milan, the ” Pascĕre – Ciboteca”, is a contemporary local with a impressive design, able to offer its customers versatile experience, from early morning until late in the evening. Not only a café for breakfast and afternoon break, but also a restaurant and a cocktail bar.

The project concept was created to co-exist different services in one place.
Starting from the large area of the project, we have defined three interior volumes: a service block, for staff and the public; a central block, designed to hold the most of the services of the resturant, including a kitchen; and a glass element that contains a small urban garden, able to attract the attention of customers and offer new points of view on the city.

The interior spaces are born in ‘negative’ and through subtraction define different areas: the bar area illuminated by large windows, the sofas area at the entrance, smaller than the first, directly overlooking the indoor garden and the restaurant area, structured in a “fast and slow food” zone.

Even the floors are designed to create dialogue between different environments, with an original pavement mix. white and black cement tiles with a geometric textures, are arranged like a carpet on an aged dark wooden floor, while in theindoor garden was chosen the raw concrete.

To uniform the areas we chose a light color for the walls, in contrast with a very darker furniture, interrupted by the color chosen for the ‘boiserie’ and the green plants placed all over the local. In fact, the whole environment is based on the mood of the ‘urban forest’: the indoor garden, the tables designed for the restaurant and the vertical wall, enrich every area and create a unique atmosphere.

The result is a sophisticated environment where each element works to a balanced overview. In a mix of wood, iron and vegetation, light and dark colors, intense and soft lighting, once again we define our idea of a metropolitan local.


Design Office : ZDA – Zupelli Design Arquitettura

Location: Quartiere Isola, Milano, Italy

Project Year: 2017

Area: 400.0 sq.m.


 

Apartment in Lebanon | Projects Untitled

 


Description by Projects Untitled:

This four bedroom unit, located at the top of a newly constructed habitation tower, is customized to better suit the needs of the client – a father and his two teenagers daughters. The unit is turned into a three bedroom apartment, creating space for a humongous master bedroom with a large dressing and a complete, private washroom.

The initial layout is devised according to conventional wisdom. It follows a high-end commercial logic that is quite nice, yet remains a bit rough around the edges – or so to speak. Also, details of the interior design are reworked, giving it a personalized, smoother look. Alcoves are strategically carved into the walls, providing visual continuity with the ceilings – hence dulling their variable, relatively low heights. Careful positioning of  lighting is studied, bringing punctuation and character to every room. The choice of finishes and materials, finally, provides rich contrasts, adding depth and bringing warmth to the atmosphere. Light oak and white stone shards are superposed with dark African woods or textured basalts. A superb glass table brings a hint of noblesse and chic to an interior that is otherwise most welcoming, if not casual. The intervention, in sum, reflects the duality of its future inhabitants: the father’s prosperity and wisdom, on the one hand; the lightness, beauty, and candid laughter of his young daughters, on the other.


Design Office: Projects Untitled

Location: Beirut, Lebanon

Photographs: Marwan Harmouche


 

Voltaire | SABO project

 

Description by SABO project:

The apartment is located in a 1920’s industrial building of Paris’ 11ᵗʰ arrondissement. The initial space of square proportions is stripped down to raw concrete. The sole addition of a central island is enough to define a variety of spaces, entrance, main living space, dressing, horizontal and vertical circulations, without the need for any wall or partition. The rough ceiling runs continuously throughout the apartment while a looping circulation establishes a subtle gradation between the main space and the more private areas. The island cladding consists of 40 aluminum sheets that are custom punched, folded, anodized and mounted on a metal structure. The manipulation of perforated shutters provides the potential for many light and privacy scenarios.


Design Office: SABO Project

Location: Paris, France

Area: 81.0 sq. m.

Photographs: Alexandre Delaunay


 

Camping@Home | Ganna Design

The renovated Camping@Home is located in Mucha, Taipei, Taiwan.

It was designed by Ganna design.

Description by Ganna Design (Eunice Wang):

The greenery outside the window and the antique collection owned by the house owner generate the concept of the overall design. Based on the lighting condition and in accordance with the family’s lifestyle, the layout of the house is redesigned. Bedrooms and bathrooms are put in the back of the house. The larger front area is reserved for the common areas. The partition with a sliding wall separates the common area and the bedrooms. Besides, it is multifunctional: one side faces the bedroom can be used as a wardrobe and the other side faces the living room is a bookcase. Not only does the partition cabinet retains plenty of natural light for inner house, but also creates a coherent moving line between common areas and private areas.

A large dining table anchors the center of this house. Beside the kitchen, a kitchen island is used as a bar, a place to taste tea or a table for reading. In one conversation, the houses owners mention that they like go camping in their leisure time. Therefore, we set up an iron shelf on top of the dining table, so the house owner can hang their oil lamps collection or put some houseplants on it. The iron pieces help to extend the visual feeling, making a fun of tenting. The hostess likes Japanese tea ceremony and flowers, so we choose wooden flooring and veneer to make her home more close to natural.

Bedroom design continues the simple elegance of the public space, with white color motif, and is assisted with classic wooden cabinet space to strengthen its style. The two sets of the bathroom are planned in the middle to make the traffic line more smoothly. On the left side of the restaurant is a washitsu (Japanese style room), which can be used as a guest room. We think comfort is an attitude towards life. Surrounded by green and tranquility, the family enjoys the great comfort every day. Even in this bustling city, they can feel like camping at home.


Design Office:Ganna design
Main designers:Shin-Jie Lin林仕杰. Ting-Liang Chen陳婷亮

Location:Mucha, Taipei, Taiwan

Area: 105.8 sq. m.

Project Year:2015 – 2016

Photographs: Siew Shien Sam /MWphotoinc


 

Apartment GEM | Agence Hivoa

 

 


Design Office: Agence Hivoa

Location: Biarritz, France

Area: 82.0 sq.m.

Project Year: 2017

Photographs: Miguel Ramos


 

Garú Apartment | Estúdio BRA

The Garú Apartment is located in Guarujá, Brazil.

It was designed by Estúdio BRA.


Description by Estúdio BRA:

The new address of a retired couple on the coast of São Paulo.

The architectural intervention in the existing space was based on the decompartmentalization of the environments that were once fragmented did not represents the lifestyle of the residents.
After renovation, kitchen, dining room, living room and balcony have become a single space, allowing different possibilities of use in day to day. The subtraction of part of the walls provided, besides the visual permeability, the best air circulation throughout the social area.
The apartment is now organized in four different boxes of uses, marked by four different colors and textures: wood, concrete, white and blue.
The wood at the multifunctional furniture designed by the architects, marks the interaction between living and dining room. The furniture is support for electronic appliances, drawers, bar and living sofa. Already at night that furniture works as a large lamp.
The concrete present in the walls and at the doors, evidences and organizes the program destined to the couple and their son.
The white color organizes the program for guests, there are always friends who come to spend the weekend at the beach and enjoy the company of the couple.

The blue color marks the volume of the kitchen and laundry area.


Design Office: Estúdio BRA

Location: Guarujá, Brazil

Area: 96.0 sq.m.

Project Year: 2017

Photographs: Maíra Acayaba


 

 

White House | RIGI Design

 


Design Office: RIGI Design

Location: Shanghai, China

Area: 240,0 m2

Photographs: Tian Fangfang


 

 

Two level floor Apartment | Studio Interjero Architektura + Architect Indre Sunklodiene

 


Design Studio: Studio Interjero Architektura + Architect Indre Sunklodiene

Location: Vilnius, Lithuania

Photographs: Leonas Garbacauskas


 

RS Apartment | Studio 1408

Description by Studio 1408:

This project represents an experiment of materiality: Antithetic Juxtaposition of metal and wood, with the debut of a new finish in the local design language – Bluesteel. Metal sheets are heated and tempered in special industrial ovens. Reaching the temperature of 200 degrees Celsius, steel starts to progressively change its color in shades of yellow and red, then around 300 degrees it catches purple, blue tones. This technique is used by watch makers for tempering watch parts, giving them this beautiful, intense blue tint.

Wood and metal, opposites by tactile and visual perception, can actually match as a state: both are used here as rough, unfinished materials. This antithetical visual assembling reveals a pleasant, industrial scenery which is well-balanced by the gray shades.

From a functional point of view, the planimetry has been modified to suit the clients day-to-day needs, eliminating unjustified parietal obstacles. Thus, the space has been reconfigured to a more “plan libre” type and through it, also the way in which the habitation activities interact with one another; by this we improved the quality of living in these spaces.

In the same conceptual language, we have created scenographies that prevail throughout the transitioning of the spaces. The frames / perspective views form sequential compositions via collages of materials and volumes. These sequences appear gradually throughout the day, by cycling from daytime – exposing the compositions to natural, organic daylight – all the way to nightime – presenting the true compositional scene of the soft artificial lighting.


Design Studio: Studio 1408

Location: Bucarest, Romania

Photographs: Cosmin Dragomir


 

Modern Apartment in St. Petersburg, Russia | Cartelle Design

 

 


Design Office: Cartelle Design

Location: St. Petersburg, Russia

Area: 106.20 sp.m.

Photographs: Denis Krasikov


 

The New Old | Jessica Liew

“…To the architect/owner, the aim was to build a relaxed, private home that was energy efficient, practical and imbued with character from the all-natural materials used – complementing their extensive collection of art and antiquities from their travels…”

Description by Jessica Liew:

Designed with honesty, natural, light, texture, simplicity, privacy in mind. A house that maximizes a relatively small 385m² site in inner city Melbourne, providing bright but private living spaces. There is simple, relaxed feel about this house, loaded with character from the natural materials used including concrete, recycled tumbled bricks and hardwood timber. These provide an honesty and rawness so rarely seen these days – an antithesis to the glitz, luxe and glamour often seen in popular magazine and tv programs. To the architect/owner, the aim was to build a relaxed, private home that was energy efficient, practical and imbued with character from the all-natural materials used – complementing their extensive collection of art and antiquities from their travels. The result is remarkable. A home that has outwitted even other architects who have mistaken it for a renovation, rather than a newly-built dwelling on what was previously the neighbors tennis court. Accommodation: double storey dwelling comprising formal living, library, cellar, study, casual living and dining, separate laundry, rumpus, 3 bedrooms, 3 bathrooms and 3 car accommodation. 6 star energy rated: double glazed windows and skylights, double hung ceilings, double insulated stud walls,reverse brick veneer walls, underground water tank, hydronic slab heating, recycled bricks, custom double height pile wool carpet, regenerative hardwood timbers throughout. ‘Switchable’ spaces including a study turning into a guest bedroom (murphy bed); rumpus or second study on level 1; and studio or 3rd bedroom upstairs. A courtyard sized to a car space for future additional parking requirement. Hidden storage and joinery throughout. Custom steel framed glass pivot doors replacing a conventional front door, the recessed floor mat is the only give away. Antique Chinese screen doors framing the fishpond corridor , mural by celebrated Melbourne street artists Ghostpatrol and Miso; retention of the original chain wire mesh tennis court fencing and tennis court roller; all rooms feature a garden, fishpond or courtyard aspect. Honesty: respect and transparency for all natural materials used – predominant palette comprising black concrete, white painted tumbled bricks and natural timber finish waiting to age with the house.


Design Studio: Jessica Liew

Location: Melbourne, Australia

Photographs: Jaime Diaz-Berio, Jessica Liew


 

Apartment in India | MORIQ Architects

 


Design Studio: MORIQ Architects

Location: Hyderabad, India


 

Bonanova House | Meritxell Ribé – The Room Studio

 


Description by Merixell Ribe – The Room Studio:

Modernity and warmth go hand in hand in this project located in La Bonanova neighborhood.

In this house, materials such as wood and iron contrast and complement each other to obtain sober and elegant rooms while are used like space separators, as in the main room, which is divided by uses through panels created with these elements. Neutrality in paintings and the carefully selected furniture magnify this set.


Design Office: Merixell Ribe – The Room Studio

Location: Barcelona, Spain

Photographs: Mauricio Fuertes


SH House | Paulo Martins Arq & Design

The SH House, in Sever do Vouga, Portugal,  with the clear colours and a minimalist language is the perfect place for a weekend break.

It was designed by Paulo Martins Arq & Design.


Description by Paulo Martins Arq & Design:

Established in only 35m2, this house with an useful floor area of 45 m2 is the perfect place for a weekend break.

With the original outline, the only change was in the existing stairwells, through the usage of weathering steel e dimensioning its usage according to the visual weight in order to hierarchize the absence of mass. This way, it was possible to balance the whole building.

The house is divided in two floors, where the social room, placed in the ground floor, enjoys the direct relation with the outdoor areas, while the suite, located in the first floor, can be reached by indoor stairs used for storage and but also to separate the rooms.

The original outline was as important as the contemporary style added to the building. Clear colours and a minimalist language were used in order to maximize the bounds and give an idea of wider and open area.


Design Office: Paulo Martins Arq & Design

Location: Sever do Vouga, Portugal

Photographs: Its. Ivo Tavares Studio